Vigtigheden af Ordentlige Sko til Børn

Det er vigtigt at børn har nogle ordentlige sko på fødderne hele tiden, og særligt igennem hele skoleåret. Et par gode Nikesko til børn der egner sig til løb og fysisk aktivitet, et andet par sko der egner sig til mere fornemme situationer, og til sidst et tredje sæt sko, der er nemme at tage af og på. Ethvert barn bør have disse tre sæt sko, da det både betyder der bliver passet godt på deres fødder, og at de får en fornemmelse for hvordan kontekst har betydning for hvordan vi klæder og opfører os.

Vi gennemgår her de tre forskellige slags sko et barn bør have, og hvorfor de er vigtige. Husk på at kvaliteten af hver type sko også er vigtig at have i tankerne. Hvis budgettet ikke tillader barnet at have alle tre par, så må du nøjes med de atletiske sneakers, da de er mest alsidige. Det er ikke optimalt, men nogle gange må man tage nogle kompromiser. Undgå dog så vidt muligt at gå på kompromis med dit barns fødder og sko.

Sko #1: Den atletiske sneaker

Børn laver rigtigt mange forskellige aktiviteter, og det er noget som deres fodtøj helst skal støtte dem i. Hvis du sender dem afsted i skole med et par flotte lædersko, så vil både du og barnet blive frustrerede, hvis barnet spiller fodbold i frikvarteret. Fodbold og andre fysisk krævende aktiviteter er nemlig langt sjovere at lave i en Nike sko eller lignende sneaker, da den giver god støtte og masser af mobilitet. Samtidig er disse sko ganske pæne at se på, og endda rigtigt moderne for tiden. Så det er en perfekt hverdagssko, som samtidig kan bruges til alle de aktiviteter et sundt og aktivt barn kan tænkes at kaste sig ud i.

Sko #2: Den flotte sko

Selvom sneakers er moderne, så er de ikke helt optimale til mere formelle arrangementer. Her er et par flotte lædersko (eller bare i kunstlæder) derimod på sin plads. Skoene vil ikke blive brugt særligt tit, men det er en del af pointen: det lærer dit barn, at visse arrangementer her i livet har nogle særlige forventninger til os. Et flotte par sko er en meget konkret ting, som gør det tydeligt for barnet, at det nu befinder sig i en anderledes kontekst, hvor der også kan være andre forventninger til ens opførsel.

Sko #3: Den hurtige sko

Når det bliver sol og sommer, så er det helt naturligt for børn at løbe ind og ud af døren hele tiden. Her er det rigtigt praktisk at have et par sko, der er lynhurtige at tage af og på. Den atletiske sneaker kan se fin nok ud om sommeren, men den er ikke rigtigt praktisk. Du risikerer altså at dit barn enten bliver frustreret over, konstant at skulle binde snørrebånd, eller at de simpelthen træder skoene ud for at slippe for besværet. Meget bedre at have en hurtig sko klar, da du på den måde også giver dit barn den størst mulige frihed til at nyde sommervejret.