Æblestang

2 stk.

Ingredienser

75 g smør
225 g mel
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
50 g gær
1 dl mælk
1 æg

Fyld:
3-4 æbler
3 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel
25 g rosiner

Desuden:
æg
halverede nødder eller mandler
tesukker

Fremgangsmåde

Findel smørret i melet og bland sukker og salt i. Udrør gæren i lunt mælk. Pisk æggene sammen, tag lidt fra til pensling. Ælt det hele sammen og sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket, i 45 minutter.
Rul dejen ud til en aflang plade.
Fyld:
Skræl æblerne og skær dem i smalle både. Kom dem på midten af dejen. Drys med sukker, stødt kanel og rosiner.
Skær 3 cm. dybe snit i dejen på hver side af fyldet. Fold snipperne over som fletværk. Lad stangen efterhæve ½ time endnu.
Pensl med æg og drys med tesuker og mandler. Bag stangen midt i ovnen i 0-25 minutter ved 200-225 grader.