10 Hurtige tips til køb af ny bil

Der er mange ting man skal holde sig for øje, når man kaster sig ud i, at skulle købe en ny bil. Det kan være overskueligt og skræmmende, men det behøver det ikke at være. Vi har her samlet 10 hurtige tips til køb af ny bil, som kan gøre det nemmere at overskue købssituationen, og øge chancen for, at du ender ud med en bil som du vil blive rigtigt glad for.

Tip #1: Vær sikker på hvad du har råd til

Det hjælper ikke noget at have en ny bil, hvis det pludseligt viser sig, at du ikke har råd til at beholde den. Så før du overhovedet overvejer hvilken bil du skal købe, så skal du være helt skarp på, hvad du har plads til i budgettet. Hvor mange penge er der lige nu til overs hver måned? Hvad sker der hvis du eller din partner bliver syg i en længere periode? Overvej alle mulighederne, og nå frem til et beløb, som giver mening for dig og din familie at bruge på en bil.

Tip #2: Huske de ekstra udgifter

Når du beregner dit budget så husk, at der følger mere end bare købsprisen med, når du køber en bil. Du skal huske at gøre plads i budgettet til benzin, vedligeholdelse, forsikring og så videre. Nogle biler bruger mere benzin end andre, nogle har billigere reservedele og nogle er dyrere at forsikre. Disse er alle faktorer du skal indregne i dit budget, og som samtidig kan hjælpe dig med at vælge den rette bil.

Tip #3: Kig på både nyt og brugt

Du kan reelt ikke tage stilling til, om du skal købe en ny eller en brugt bil, uden at have kigget på begge muligheder. Så kig bredt på markedet, og se på både nye og brugte biler.

Tip #4: Giv ikke op på forhånd

For mange mennesker går rundt med drømme, som de ikke tror på, de nogensinde kan få indfriet. Hvilket betyder, at de aldrig prøver. Hvis du drømmer om at køre i en Mercedes, så lad være med at give op på forhånd! Tillad dig selv at håbe, og se hvad en Mercedes koster både ny og brugt ? måske vil du blive overrasket!

Tip #5: Snak med din bank

Det er udbredt at finansiere sin bil egen bilforhandleren. Men det er faktisk ikke altid den billigste måde at gøre det på. Tal med din bank omkring finansiering af bil før du går i gang med at kigge, og du vil have en idé om, hvad banken kan gøre muligt for dig.

Tip #6: Vær aldrig bleg for at forhandle

Når du køber en bil, så kan lidt stædighed og forhandling spare dig for rigtigt mange tusinde kroner. Så hold endeligt ikke igen: prøv at presse prisen så meget du kan, og vær ikke bange for at gå, hvis de ikke sænker prisen nok. Du kan næsten altid vende tilbage senere, og står så endnu stærkere i den næste forhandling.

Tip #7: Hold din byttebil hemmelig

Det er ret almindeligt for bilforhandlere at tilbyde, at de kan tage din gamle bil i bytte. Det kan være smart nok, da du slipper for besværet med at skulle sælge den. Men lad være med at nævne din byttebil til at starte med. Lav skarpe forhandlinger med sælgeren, og pres dem ned på den lavest mulige pris. Derefter kan du nævne den bil du vil sætte i bytte. Den fremgangsmåde vil ofte give dig den bedste handel.

Tip #8: Drop ekstra-udstyret

Mange bilforhandlere er glade for at tilbyde en masse ekstra-udstyr til bilen. Det kan virke fristende, fordi det ikke umiddelbart ændrer meget på den månedlige ydelse. Men husk på, at finansieringen sker over mange måneder, og at alt hvad du køber igennem finansiering ender med at koste mere, end salgsprisen. Så sig nej til ekstra-udstyret i først omgang, og køb så de ting du reelt har brug for kontant senere hen.

Tip #9: En testkørsel er altid tiden værd

Når man endelig har fundet en bil, der ser ud til at opfylde alle ens behov, og er indenfor ens budget, så kan man være fristet til bare at få den købt, så det hele er overstået. Men giv dig altid tid til, at prøvekøre bilen, før du køber. Der er nogle ting du bare ikke kan vide, før du har prøvet at køre et par kilometer bag rattet i bilen.

Tip #10: Undgå impulskøb

Det kan være fristende bare at slå til, så snart man finder noget der ligner et godt tilbud, eller en sælger virkeligt presser én, men lad være. Beslut dig for, at du altid sover på det, før du træffer en beslutning. Det vil stille dig bedre i forhandlinger, og kan spare dig for at fortryde et køb senere hen.